تفکیک بر خلاف اینکه بر اراضی مشاعی انجام می شود. برای اراضی غیر مشاعی نیز به منظور تجزیه ملک به قطعات کوچک تر انجام می شود. در خواست تفکیک به اداره ثبت اسناد داده می شود و از این طریق تفکیک انجام می شود.
همچنین افراز عملیاتی است که فقط برای املاک و اراضی مشاعی انجام می شود. تا در نتیجه سهم مالکین این اراضی مشخص و جدا شود. افراز برای جداسازی سهم شرکا از ملک مشاعی انجام می گیرد. در خواست افراز ممکن است به صورت اجباری از طریق دادگاه ها پیگیری شود. و یا توافقی با مراجعه به اداره ثبت اسناد در خواست افراز داده شود.
انجام تفکی و افراز اراضی از عهده یک فرد متخصص بر می آید. کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی همان متخصصی است که می تواند این نقشه را تهیه نماید.
در بخش عملیاتی افراز و تفکیک اول باید ابعاد و مساحت دقیقی از ملک معلوم شود. تا انجام افراز و تفکیک ممکن باشد. در صورت مشخص بودن حدود ملک در یک مرحله نقشه یو تی ام تهیه می شود. اما اگر حدود ثبتی مشخص نباشد اول جانمایی پلاک ثبتی انجام می شود. و سپس نوبت به نقشه برداری و تهیه نقشه یو تی ام می رسد. تعرفه نقشه های تفکیکی مشخص است و توسط سازمان نقشه برداری کشور تعیین می شود.
تفکیک زمین
هر زمانی که یک ملک دارای مالکین با سهم برابر یا نابرابر باشند در نتیجه برای معلوم نمودن سهم هر فرد لازم است ملک به قطعات کوچک تر تقسیم شود. به این عملیات تفکیک آپارتمان گفته می شود. تفکیک عبارت است از جداسازی زمین به قطعات کوچک تر و در نتیجه صادر شدن سند تک برگ برای هر قطعه به صورت مجرا می باشد.
انجام تفکیک اراضی شهری
تفکیک اراضی شهری با اراضی دیگر تفاوت دارد. نحوه تفکیک و افراز اراضی شهری با دیگر اراضی متفاوت می باشد.
اراضی شهری به اراضی گفته می شود که در محدوده قانونی و حریم استحفاضی شهر ها و شهرک ها قرار دارد. تفکیک اراضی شهری مراحلی دارد و به این صورت است که مالک یا مالکین تقاضای تفکیک زمین را به شهرداری می دهند. شهرداری نیز مدارکی را از مالک دریافت خواهد کرد و مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه صورت جلسه ای تنظیم می شود و نسخه ای از آن به اداره ثبت اسناد و به مالک ارائه می شود.
در ادامه نماینده اداره ثبت اسناد زمین مورد نظر را بررسی خواهد کرد و در نتیجه انجام تفکیک توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی انجام می شود.در نتیجه نقشه تهیه شده به اداره ثبت اسناد ارائه می شود. سند برای هر قطعه صادر می شود.
قانون تفکیک زمین و افراز اراضی
تفکیک و افراز تفاوت هایی دارند و تفکیک اراضی به معنی جداسازی و تبدیل ملک و زمین به قطعات کوچک می باشد. اما افراز به معنی جدا کردن سهم مشاعی شرکا از ملک می باشد. در واقع برای جداکردن مال هر یک از شرکای ملک لازم است افراز انجام شود.
تفکیک اراضی برای ملک مشاعی و غیر مشاعی انجام می شود. اما افراز اراضی تنها برای ملک مشاعی انجام می شود.
هدف از انجام تفکیک و افراز اراضی مسائل فردی و مسائل شهر می باشد. در واقع ممکن است فردی به دلایلی از جمله اختلافات ملکی قصد انجام تفکیک و افراز را داشته باشد. همچنین برای مسائل شهری از جمله طرح جامع و تفضیلی تفکیک اراضی انجام می شود.
تفکیک اراضی کارشناس رسمی دادگستری
در صورتی که شخصی بخواهد اراضی خود را تقسیم به قطعات کوچک کند باید تفکیک انجام شود. که با مراجعه به اداره ثبت تفکیک انجام می شود. همچنین ممکن است اراضی مشاعی باشد و مالکین بخواهند اراضی را تفکیک کنند که پس از تفکیک هر مالک ازجز به جز زمین سهم دارد و سهم آن مجزا نخواهد شد.
اما افراز با توجه به سهم هر یک از شرکا انجام می شود و ممکن است افراز اجباری انجام شود و با شکایت یکی از شرکا از طرف دادگاه پیگیری شود یا اینکه به صورت توافقی و با رضایت تک تک شرکا انجام شود که در این صورت افراز از طرف اداره ثبت پیگیری می شود. پس از افراز سهم هر یک از شرکا از حالت اشاعه خارج خواهد شد.
افراز و تفکیک در حیطه تخصصی کارشناس رسمی دادگستری می باشد و در ابتدا نقشه یو تی ام از اراضی تهیه می گردد. در حقیقت وی با استفاده از جی پی اس دو یا سه فرکانسه گوشه های زمین را برداشت می کند و مختصات یو تی ام هر نقطه را استخراج خواهد کرد سپس نقشه یو تی ام را با نرم افزار هایی مثل اتوکد ترسیم خواهد کرد سپس روی این نقشه طراحی افراز یا تفکیک را انجام می دهد و سپس روی زمین جانمایی و نشانه گذاری خواهد کرد. در نهایت میتوان
به طور مجزا برای هر یک از قطعات نقشه یو تی ام تهیه کرد و برای آن سند تک برگ اخذ کرد. تعرفه نقشه های تفکیکی هر ساله معلوم می شود. این تعرفه به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله این عوامل مساحت ملک می باشد.
تفکیک اراضی کشاورزی
اراضی کشاورزی به زمین هایی از جمله باغ، نهالستان، اراضی آبی و .. گفته می شود. در خصوص تفکیک زمین و افراز اراضی کشاورزی قوانین سختی وجود دارد.
تفکیک و افراز اراضی با شرایط خاصی و بر اساس وضعیت زمین انجام می شود. جهاد کشاورزی این امکان را به اشخاص می دهد تا تفکیک اراضی را انجام دهند. همچنین لازم به ذکر است که برای جلوگیری از خرد شدن اراضی امکان تفکیک برای برخی از اراضی ممکن نمی باشد.
برای انجام افراز و تفکیک اراضی لازم است مدارکی ارائه شود از جمله این مدارک، مدارک شناسایی فرد یا افرادی است که درخواست تفکیک را دارند. همچنین لازم است نقشه تفکیکی تهیه شود و به اداره ثبت اسناد ارائه گردد. لازم به ذکر است که ارائه نقشه یو تی ام به جهاد کشاورزی ضروری می باشد. در نتیجه جهاد کشاورزی اراضی را بررسی می کند تا ملی بودن آن معلوم گردد و قطعات از حد نصاب کمتر نباشد.
شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.